Bli vän med din tinnitus

Det är många som drabbas av tinnitus, en av fem personer har tinnitus. Tinnitus förekommer i alla åldrar men är vanligast bland äldre personer. Det skiljer sig mellan individer hur stor påverkan tinnitusljudet har. Men det finns framgångsrika sätt som kan dämpa tinnitusljud och det är bland annat att engagera dig i de bra sakerna i livet och att vara aktiv utan stress. Om du gillar att engagera dig i odling och trädgård är det en aktivitet som kan vara givande när du har tinnitus. I fall du är intresserad av att testa trädgårdsarbete och odling ska du kolla in trädgårdsbutiken Wexthuset som finns på nätet. På Wexthuset kan du beställa allt du behöver för att komma igång med odling och allt du behöver för att kunna sköta om en trädgård.

Trädgårdsarbete är avstressande

Att odla och hålla på med trädgårdsarbete är väldigt bra för mer än att lindra din tinnitus. Det är en lågintensiv aktivitet som har många positiva effekter på hälsan. Det är inte sällan som trädgårdsarbete rekommenderas till människor som lider av depression, utmattning och andra liknande sjukdomar. Att påta i jorden ha en lugnande effekt och det är precis vad du vill komma åt för att kunna bli vän med din tinnitus. När du fokuserar på tinnitusljudet är det inte sällan som det blir tydligare, vilket kan stressa dig och göra dig orolig. Det är en fördel att inte stressa och att försöka göra saker som distraherar dig. Ju mindre fokus du lägger på din tinnitus desto mindre besvärande blir den.

Lokalisera det som triggar tinnitusljudet

För att inte bli påmind om ditt tinnitusljud kan det vara en bra idé att ha på tv:n, radion eller något annan form av bakgrundsljud när du är hemma. För att lindra din tinnitus kan du försöka kartlägga när den är som mest framträdande. Försök att se över din livssituation för att hitta det som triggar din tinnitus. Det är en fördel att försöka undvika att fastna i negativa tankar och bli uppgiven. En positiv inställning är mer gynnsamt.

Ta hand om dig själv och kroppen

Att ta hand om kroppen är viktigt när du har tinnitus. Se till att motionera regelbundet, äta mat som är bra för kroppen och sova regelbundet. Att ha en bra grundhälsa är positivt för att kunna lindra tinnitus. Du har även mer tolerans när du är utvilad, mätt och på bra humör.