Jobba som egenföretagare med tinnitus

Du som har tinnitus vill troligen ha ett yrke som inte innebär ökad påfrestning för öronen. Att vara egenföretagare, exempelvis som konsult eller frilansare, innebär i de flesta fall att du kan styra över ljudnivån runtom dig till en högre grad. Jobbar du med datorn som arbetsredskap kan du till exempel jobba hemifrån.

Att jobba från hemmet är dock inte optimalt för alla. Det kan vara svårt med självdisciplinen, och har du familj kan det till och med göra det svårare att komma till ro. Att hyra kontorshotell är därför en bra idé. Om du letar smart kan du hitta en arbetsplats som passar dig och din tinnitus.

Så hittar du kontorshotell

Börja med att se över de kontorshotell som finns tillgängliga nära dig. För att göra det enkelt för dig kan du leta kontorshotell på Workaround och filtrera sökningen efter dina behov.

Hittar du något du är intresserad av så prata med kontorshotellets kontaktperson och berätta om din situation för att se om lokalen skulle kunna fungera för dig. Vanliga kontorsljud som stolskrap och matsalsbuller kan ju påfresta örat, så kolla upp bland annat hur nära kontorsplatserna är till köket om sådant finns, anpassningsmöjligheter för kontorsplatsen, hur ljudisolerande väggarna är och så vidare.

Du kan också titta på bilder inifrån kontorshotellet. Heltäckande mattor är ett exempel på en bra grej att hålla utkik efter.

Lösningar som passar dina behov

Kontorshotell finns att hyra både fast och flexibelt. Behöver du bara komma ut ur huset någon gång ibland kan du leta efter en flexibel lösning. Du kan också hyra hela lokaler av olika storlek om det fungerar bättre. När du sitter på kontorshotellet kan du alltid prata med andra som jobbar där om att hålla ljudnivån nere så mycket som möjligt, och kanske även investera i ett par ljuddämpande hörlurar att ha på dig medan du jobbar.