Lindra tinnitus genom träning i ditt hemmagym

Tinnitus är ett mycket vanligt fel i hörselsystemet som cirka 20 procent av befolkningen har i Sverige. Detta fel innebär att du hör ett ljud i ett eller båda öronen som kan låta som en ringning, ett surr eller väsande. Ljudet kan vara antingen lågt eller högt. Tinnitus är inte en sjukdom utan är ett symptom på något annat underliggande problem i kroppen. Det kan till exempel vara något så enkelt som att öronvax blockerar hörselgången.

Det finns en rad tillstånd som kan orsaka tinnitus, vilka är:

  • Hörselnedsättning orsakad av buller.
  • Öroninflammation.
  • Hjärt- och kärlsjukdomar.
  • Ménières sjukdom.
  • Hjärntumörer.
  • Hormonella förändringar.
  • Sköldkörtelinflammation.

Även om tinnitus kan vara besvärande och svårt att hantera, så råder det ingen tvekan om att tinnitus kan behandlas. Livsstilsförändringar kan underlätta besvären och göra tinnitus mer hanterbart. Studier visar att ju mer fysiskt aktiva människor är desto mindre upplevs tinnitus som besvärande. En lösning är därför att börja träna och skapa ditt eget hemmagym med hjälp av träningsutrustning från Gorilla Sports. Gorilla Sports har sedan 2005 sålt sport- och träningsutrustning av hög kvalitet till låga priser som alla har råd med.

Lindra din tinnitus med träning

Regelbunden träning är inte bara bra för kroppen utan fungerar också för att lindra symptomen på tinnitus. Genom att köpa ett löpband eller en motionscykel från Gorilla Sports på https://www.gorillasports.se kan du börja med motion som förbättrar blodcirkulationen, något som i sin tur är bra för öronen. För att minska stressen med tinnitus kan du som ett alternativ till höga vikter träna med låga vikter. Oavsett vilka vikter du behöver till ditt hemmagym så har Gorilla Sports ett brett utbud av fria vikter som hantlar, kettlebell, skivstång och viktskivor. Ta till exempel deras smidiga vinylhantlar i vikter mellan 0,5 och 5 kilo som är perfekta till ditt hemmagym. Fördelen med dessa hantlar är att de med sin vinylbeläggning skyddar golvet och är ljuddämpande. Hantlarna kommer också i unika färger som gör dem lätta att sortera.

Ett tips när du tränar hemma är att du bör undvika hög musik och övningar som gör en påfrestning i huvudet.

De största fördelarna med att träna i ditt hem är:

  • Sparar pengar – Du gör stora besparingar på sikt av att ha ett eget hemmagym istället för ett gymkort. Ett gymkort kostar omkring 500 kronor per månad och detta blir snabbt tusentals kronor på ett år och efter några år tiotusentals kronor. Detta är mycket pengar som du hade kunnat investera i ditt eget hemmagym istället. Träningsutrustningen du köper blir din för all framtid och kan hålla i årtionden medan ett gymkort bara ger dig tillgång till träningsutrustning så länge du betalar.
  • Låter dig träna obehindrat – Det är avsevärt lättare att träna med ett eget hemmagym eftersom det inte finns några yttre hinder, såsom öppettider, oväder, snö på vägarna, en bil som inte startar och så vidare.
  • Sparar tid – Många tränar inte på grund av att de inte hittar tiden att göra det. Packa gymväskan, köra till och från gymmet och stå i kö för maskiner är alla saker som lätt blir mycket tid.